Peelland Dart Bond

"De leeuwin van Brabant"

info Corona (NIET MEER ACTUEEL)

11-3-2020 Belangrijke UPDATE Informatie Corona-virus

Op 11 Maart heeft NOC/NSF een advies geformuleerd wat door de NDB is uitgedragen naar de Dartsbonden in Noord-Brabant. In het statement op de NDB site is te lezen dat bonden in Brabant geadviseerd wordt om alle sportevenementen tot en met het weekend af te gelasten. De Peelland Dart Bond betreurt dit maar gaat gezien de omstandigheden in Noord-Brabant wel mee in dit besluit. Dit betekent dat alle competitiewedstrijden op 11-12-13 maart en de selectiewedstrijd op 14 maart worden afgelast.

De betrokken wedstrijden worden verplicht ingehaald in de eerst volgende bekerweek. Dit is week 15.

Het speelschema is aangepast naar week 15 met uitzondering van teams die op die dag in die week al een wedstrijd hadden.  Zij moeten zelf met de tegenstander een datum regelen.

Het bestuur komt 17 Maart bijeen om te beoordelen of er verdere maatregelen nodig zijn. Bij vragen is contact met de secretaris mogelijk.

Bestuursleden zijn druk met het bellen naar de diverse captains om deze informatie door te geven.

10-3-2020  Informatie Corona-virus

Naar aanleiding van de recente berichten rondom het Corona-virus zijn wij als bestuur benaderd met de vraag wat hierin de lijn voor de PDB is. De NDB staat in contact met het RIVM en zal later vandaag of morgenvroeg een statement op haar eigen site plaatsen. (Update 17:15 uur. Statement is hier te vinden)

Naar aanleiding van ons overleg met de NDB heeft de PDB besloten dat voor alsnog de corona-problemen geen effect hebben op de wedstrijden binnen de PDB. D.w.z. er wordt niets collectief afgelast. Wedstrijden mogen in principe gewoon gespeeld worden. Als teams om reden van het corona-virus en/of zieke teamgenoten niet kan of wil spelen staat het hen vrij om wedstrijden te verzetten. De PDB adviseert wel in lijn met de landelijke adviezen om voorafgaand en na de wedstrijd geen handen te schudden. Daarnaast gelden de algemene adviezen zoals wellicht bekend ook voor de PDB. Deze staan hieronder nog eens benoemd.
Advies:
- Was je handen regelmatig
- Hoest en Nies in je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes
- Schud geen handen

Blijf deze site goed in de gaten houden. Deze week bleek eens te meer dat het geldende beleid zomaar kan worden bijgesteld. Wanneer dit het geval is zal de PDB zich opnieuw beraden. Vragen over het coronavirus? Neem contact op met de secretaris.

Terug