Peelland Dart Bond

"De leeuwin van Brabant"

Mededelingen

[12-03-2023] Wijziging speelavond

Deja Vu 1 heeft de speelavond voor thuiswedstrijden gewijzigd van donderdag naar vrijdag.

[05-02-2023] Oranjebar Rovers

Oranjebar Rovers is uit de competitie genomen omdat ze 6 strafpunten hebben bereikt.

Alle uitslagen zijn verwijderd, aangezien zij nog niet alle wedstrijden uit de eerste competitiehelft hadden gespeeld.

[12-10-2022] Wijziging speellocatie

Amateurs heeft per direct een nieuwe speellocatie. Zij spelen vanaf heden bij Ruitercentrum De Nieuwe Ark.

[25-09-2022] Wijziging teamnaam / speellocatie

Brouwer Diamonds heeft de teamnaam gewijzigd naar Sport Diamonds.

Tevens is de speellocatie per direct gewijzigd naar Café De Sport.

[22-09-2022] Wijziging speellocatie

De Zwabbers heeft per direct een nieuwe speellocatie. Zij spelen vanaf heden bij Ruitercentrum De Nieuwe Ark.

[19-09-2022] Wijziging speellocatie

Bacchus heeft per direct een nieuwe speellocatie. Zij spelen vanaf heden bij Café de Karper.

[15-09-2022] Lucky 26

Lucky 26 heeft zich terug getrokken uit de competitie.

[05-09-2022] Archivering nieuws

9-8-2022 Conceptindeling online

Zoals iedereen inmiddels heeft kunnen zien is de voorlopige indeling sinds deze week online gezet. Dit betreft uiteraard de eerste voorlopige indeling. Als er vragen of opmerkingen zijn kun je contact opnemen met de ledenadministratie, te bereiken via leden@pdbdarts.nl. Waar mogelijk zal gekeken worden wat er eventueel nog aan te passen is.

Relevant om te vermelden is dat we dit jaar (het eerste na corona) fors minder inschrijvingen zien. Conform de reglementen hebben we er voor gekozen om de divisies zoveel als mogelijk te vullen tot minimaal 12 teams. Doordat dit diende te gebeuren was het onvermijdelijk om dit seizoen de vierde divisie te schrappen. Alle teams die uit de vierde divisie zijn gekomen zijn evenredig verdeeld over de diverse derde divisies.

8-6-2022 Belangrijke data nieuwe seizoen

Het bestuur is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De data hiervoor zijn inmiddels geprikt. Tevens geven we langs deze weg een toelichting over een aantal zaken.

13-6-2022 Inschrijving open voor het nieuwe seizoen
17-7-2022 Inschrijving sluit
14-8-2022 Streefdatum voorlopige indeling
4-9-2022 Divisieindeling definitief
7-9-2022 ALV
12-9-2022 Start competitie

De inschrijving gaat dus ruim een maand open zijn. Tussen sluiting en voorlopige indeling zal het bestuur druk zijn met voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De ALV staat gepland voor aanvang van het nieuwe seizoen. Dit betekent dat eventuele spelregelwijzigingen niet meer doorgevoerd kunnen worden voor aanvang van de competitie 2022/23. Omdat we aan het eind van dat seizoen de ALV weer willen laten plaatsvinden nemen we spelregelwijzigingen niet mee in de ALV van 7-9-2022. Nieuwe voorstellen, voor het seizoen 2023/24, kunnen worden aangedragen op de ALV in juni 2023.

Tijdens de ALV staan er diverse bestuursfuncties open. Voor de meeste hiervan heeft het bestuur een kandidaat voor ogen. Hieronder staan deze kandidaten beschreven. Zij zullen tijdens de ALV voorgedragen worden vanuit het bestuur.

Functie Huidig Kandidaat namens bestuur
Voorzitter Vacant Daan v/d Linden
Secretaris Bart Ugen (aftredend en herkiesbaar) Bart Ugen
Penningmeester Wendy van Melis (aftredend en niet herkiesbaar) Stefan van Melis
Competitieleider René Verhagen (aftredend en herkiesbaar) René Verhagen
Ledenadministratie Vacant Bart van Moorsel
Hoofd Controleurs Ronnie v/d Voort (aftredend en herkiesbaar) Ronnie v/d Voort
Selectiecoördinator Daan v/d Linden (was waarnemend) Sanne Honings
Toernooicommissie
(Geen bestuurslid)
Stefan van Melis Marvin Massuger

 

Daarnaast hebben we René bereid gevonden nog een jaar als competitieleider aan te blijven. Zijn wens om te stoppen is er echter wel. Lijkt dit je wat? Neem dan contact op met het bestuur!

Als laatste zijn we ook nog op zoek naar een captain voor ons Brabantcupteam. We hebben wel al mensen op het oog om te benaderen maar willen ook langs deze weg enthousiastelingen vragen zich te melden. Dit kan via selectie@pdbdarts.nl

[09-08-2022] Archivering nieuws

Finaleavond Donderdagavond 04-08-2022

De eindstand van de donderdagavond ranking is te vinden op Informatie / downloads. Hier zijn ook de namen te vinden die zicht hebben geplaatst voor de finaleavond op 04-08-2022

 

18-7-2022 Ledenadministratie

Het mailadres van de ledenadministratie is weer bereikbaar. Kandidaat namens het bestuur Bart van Moorsel verricht al wat werkzaamheden. Hij is te bereiken via leden@pdbdarts.nl

 

Zomeravond competitie 2022!!!

We mogen dit jaar gelukkig weer een zomeravond competitie organiseren. We gaan dit zoals vanouds doen op de donderdagen en in een A en een B poule (A poule is ere en 1ste divisie, en de B poule is de 2de, 3de en 4de divisie. Dames mogen vrij kiezen). Er wordt ingedeeld naar de laatste bekende inschrijving van de speler. 

Er wordt begonnen met een ranking waarna een finale avond volgt. 

De ranking avonden zijn op 16-23-30 juni en op 7-14-21-28 juli .

De finale avond is op 4 augustus.

We gooien natuurlijk op de vertrouwde locatie bij Café-Zaal van de Burgt in Beek en Donk. De zaal is open om 19:00 uur en we starten om 20:00 uur. Inschrijven kan tot 19:45.

Iedereen die minimaal 5 keer geweest is op de ranking avonden mag met de finaleavond meedoen.

De inschrijving is gratis.

 

[08-06-2022] Archivering nieuws

18-3-2022 Update

Let op! I.v.m. omstandigheden is de competitieleider momenteel niet bereikbaar. Als er dringende vragen zijn kunnen deze gesteld worden aan Hoofd Controleur Ronnie. 0655836334

Veel gestelde vragen aangaande de competitie (FAQ):

Q: Hoe zit het met promotie/degradatie?
A: Aangezien het een fun competitie betreft is het in principe niet mogelijk te promoveren of te degraderen. Verzoeken daartoe kunnen bij de inschrijving voor het nieuwe seizoen echter wel gedaan worden. Tevens zal er op vrijwilligheid wel gekeken worden of er teams door kunnen schuiven als er bijvoorbeeld een competitie hoger tekorten zijn. Als er geen vrijwillige promotie plaats kan vinden kijkt het bestuur naar de eindstanden van het laatste volledige seizoen. Dat is seizoen 2018/19.

Q: Ik heb een late ziekmelding i.v.m. corona, mag ik nog op korte termijn verzetten?
A: Aangezien we een funcompetitie spelen geldt de richtlijn van 48h voor de wedstrijd verzetten niet per definitie. Probeer met elkaar tot een andere datum te komen, er worden geen strafpunten uitgedeeld. In overleg mag je ook met een persoon minder gaan spelen om toch een avondje te kunnen darten. In deze constructie verlies je wel een single, 2 koppels en de teamronde. Tenzij jullie onderling tot een constructie komen voor een wedstrijd.

Q: Ik heb geen pasje voor een nieuw lid, wat nu?
A: Omdat we dus ook de richtlijnen loslaten voor dit halve seizoen worden er geen pasjes uitgereikt. Met ingang van het nieuwe seizoen krijgen spelers weer een nieuw pasje. Tot die tijd raden we aan om een identiteitsbewijs mee te nemen om alle twijfel bij tegenstanders te voorkomen.

Q: Waarom hebben we de contributie teruggekregen?
A: Omdat we een competitie faciliteren binnen onze systemen die nergens voor meetelt maar vooral bedacht is om iedereen weer aan het bord te laten komen. Wij als bestuur hebben met deze vorm minder werk en willen onze leden vooral laten darten. Wanneer we volgend seizoen weer van start gaan zal de contributie wel weer gewoon betaald moeten worden.

7-3-2022 Definitieve indeling online

De indeling zoals deze nu op de site staat is definitief. Het kan zijn dat teams vaker uit dan thuis spelen. Hier hebben we zo goed mogelijk rekening mee proberen te houden. We willen iedereen verzoeken met elkaar mee te denken in verzoeken van tegenstanders.

23-2-2022 - Voorlopige indeling online

De voorlopige indeling staat online. Dit is nog o.v.v. veranderingen. ​​Let op! Op dit moment staat er een volledig schema online. Dit klopt niet. We spelen een halve competitie. Hier wordt aan gewerkt.

Vanaf 7 maart verwachten we de indeling definitief te hebben. Eventuele verzoeken kunnen nog tot 4 maart worden doorgegeven. 

16-2-2022 - Samenstelling bestuur

De ALV heeft al enige tijd geen doorgang kunnen hebben en om die reden zijn de bestuursleden die nu in functie zijn officieel allen aftredend. Voornemen is om aan het begin van seizoen 2022/23 weer een ALV te laten plaatsvinden. Hierop zullen de bestuursleden officieel bekrachtigd worden. De huidige stand van zaken is als volgt:
Voorzitter - Vacant. Frits van Gestel heeft met ingang van 16/2 zijn taken per direct neergelegd. Wij danken Frits voor zijn jarenlange inzet!
Secretaris - Bart Ugen, aftredend en herkiesbaar (eventueel in andere functie)
Penningmeester - Wendy van Melis, aftredend en niet-herkiesbaar
Competitieleider - René Verhagen, aftredend en niet-herkiesbaar
Ledenadministratie - Vacant
Hoofd Controleurs - Ronnie van der Voort, aftredend en herkiesbaar
Selectiecoördinator - Daan van der Linden (waarnemend), Daan is officieel nog niet benoemd omdat er sinds zijn aantreden geen ALV meer heeft plaats gevonden.

Het bestuur is momenteel aan het bekijken wie zij voor welke rol wensen voor te dragen. Wanneer dit bekend is zal dit z.s.m. op de site geplaatst worden. Mocht je interesse hebben in een bestuursfunctie, neem dan contact op met de secretaris.

16-2-2022 - Info Seizoen 2021/22

Het bestuur van de PDB heeft gisterenavond bij elkaar gezeten om de vervolgstappen door te nemen betreffende de voorgenomen halve competitie.

De Horeca mag gelukkig weer langer open en de maatschappij gaat meer en meer van het slot af. Dit betekent dat we ook weer kunnen gaan darten. Er blijven echter diverse vragen open staan zoals:
- Wat te doen met korte termijn afmeldingen van teams i.v.m. isolatie?
- Wat te doen met teams die zich om wat voor reden terug moeten trekken?
- Hoe zit het met promotie/degradatie?
Deze vragen worden binnen onze reglementen onvoldoende beantwoord om goed van start te kunnen gaan. Toch willen we heel graag weer van start. We gaan dan ook van start met een halve competitie waarvoor we de indeling momenteel aan het maken zijn. Dit betekent dat er weer gedart kan worden!

We kiezen er echter wel voor om de huidige reglementen op deze competitie niet toe te passen. Zo redden we het niet om alle competities tot ten minste 12 teams te vullen en nog uit te komen met speelweken. Daarnaast willen we coulant omgaan met bovenstaande voorbeelden. Om dit formeel kloppend te laten zijn kiezen we er dus officieel voor om de competitie niet te starten en zal de PDB als alternatief een speelschema met standen etc. bieden voor de teams die wel onderling graag willen darten. De functionaliteiten van de website moeten hiervoor worden aangepast. De haalbaarheid wordt momenteel onderzocht.

Er is voor gekozen om de inschrijving open te zetten tot en met donderdagavond 17-2. Tot dat moment kan er nog worden ingeschreven. Wij zijn voornemens om reeds betaalde contributie terug te betalen maar zijn hier de details nog van aan het uitwerken. Als er teams zijn die zich liever uitschrijven voor deze 'fun'-competitie dan mogen zij contact opnemen met de penningmeester.

[08-06-2022] Yvonne

26-1-2022 - In Memoriam, Yvonne Engelen

Gisteren, 25-1-2022, bereikte ons het droevige bericht dat ons zeer gewaardeerde bestuurslid Yvonne Engelen is overleden na een ziekbed. Yvonne was sinds 2008 actief als bestuurslid voor de Peelland Dart Bond en nam sinds 2008 de ledenadministratie voor haar rekening. Ze heeft deze taak altijd vol overgave uitgevoerd. Daarnaast was zij een onmisbare schakel voor het indelen van de competities. Hele avonden was ze daar in de voorbereiding op een nieuw seizoen mee bezig. Naast haar taken als bestuurslid was Yvonne zeer actief als speler. Zo speelde ze competitie bij Café Bruheze en speelde ze in diverse selectieteams van de PDB. Ook was zij jaarlijks te vinden in Assen bij het Dutch Open Darts als vertegenwoordiger van de PDB. Naast deze taken had zij ook een belangrijke rol in de organisatie rondom het Open Peelland, het NDB-rankingtoernooi wat diverse keren georganiseerd werd.

We herdenken Yvonne als enthousiast, altijd vrolijk en uitermate gedreven en gaan haar ontzettend missen.

Het bestuur van de Peelland Dart Bond leeft intens mee met familie en vrienden en wensen iedereen veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

Yvonne Engelen (28-3-1976 ~ 25-1-2022)